top of page
  • Writer's pictureSanna-Mari Prittinen

MUSTEPÄIVÄKIRJAT - viisastumisia taiteen kanssa

Päivitetty: 31. toukok.


"Mustepäiväkirjat on sinulle pysäytetty hetki luonnon helmassa. Kohtaamme rannalla, jossa sinulle on valmiina välineet. Tuot vain itsesi, sellaisena kuin olet siinä hetkessä. Saat kertoa, kirjoittaa ja maalata sen, mikä nyt on tärkeintä. Toteutat juuri sellaisen päiväkirjan sivun tänään, kuin tänään kuuluu. Mikään ei voi mennä pieleen."

Mustepäiväkirjan maalaaminen alkoi vastapainona yhteisötaidetyöskentelylle vuonna 2014. Yksityinen maalausprosessi, jossa päiväkirjan sivut kasvoivat suuriksi mustemaalauksiksi, oli useita vuosia yksityistä ja hiljaista prosessiani, kunnes rannalle tuli mukaan viisaustutkija Jenni Spännäri. Päivän tärkeimmät jaettiin maalaten yhdessä ja yksin yhdessä. Koska jakamisen onni laajensi omaa kokemusta, halusimme kutsua lisää ihmisiä rannalle! "Merkitään paperille päivän tunnelmat ja nautitaan musteen värikirjosta!"

Mutta kaikki ei mennyt kuten piti. Näinhän elämässä yleensä on. Alkoi pandemia, joka kahdessa viikossa sulki meidät omiin koteihimme. Mutta jostain syystä, maalaamisen tarve kasvoi, ja kommunikaatio yltyi. Saimme paljon kavereita, jotka halusivat jakaa ajatuksensa. Välillä peilasimme toisillemme päivän tuntoja kuvin, välillä sanoin, joskus äänittämällä. Syntyi MUSTEPÄIVÄKIRJAT siinä muodossa, jossa se palvelee ketä tahansa, koska tahansa. Paikka, jossa jokaisella on mukana oma mielenmaisema ja lupa viisastua yhdessä. Yhteinen paikka ilman koordinaatteja. Yllätyimme, kuinka facebook voi auttaa meitä kohtaamaan. Onneksi tämä on mahdollista, vaikka pandemia on selätetty!
Koronaviruspandemian vuoksi Mustepäiväkirjat kehittyivät myös virtuaalipajoiksi. Tapaamme edelleen aika ajoin verkossa, mutta rantasi voit valita itse sohvaltasi tai mahdollisuuksien mukaan lähiluonnostasi. Voit tutustua ja liittyä ryhmäämme Facebookissa.


Tulevan kesän 2024 Mustepäiväkirjat on mahdollista kohdata myös livenä, lähes joka sunnuntai. Ihan oikeasti paikan päällä! Tässä pajat. Ilmoittaudu, jos tulet mukaan. Kaikki tehtävät ja viisastumiset jaetaan myös fb:ssa Mustepäiväkirjat-ryhmässä.Alkavan kesän teema on "sääpäiväkirjat". Ihmisillä on ollut tapana kirjata ylös lokakuiset pakkaset ja huhtikuun ensimmäiset lämpimät. Elämme aikaa, jossa emme voi enää ennustaa ja olettaa yhtä hyvin kuin ennen. Sääpäiväkirjoja maalaamalla ja kirjoittamalla pohdimmekin, miten sää ja ilmaston muuttuminen vaikuttaa mielentilaamme, ja miten mielentilamme vaikuttaa kokemaamme säätilaan. Sukellamme tuulen anatomiaan ja maadutumme meren muovaamissa hiekkadyyneissä. Työpajoissa on taideterapeuttisia piirteitä, ja hyödynnämme myös kävelyä tekniikkana omien tunteidemme konkretisoinnissa. Työpajoihin otetaan mukaan rajoitettu henkilömäärä, ja ne ovat suunnattu ensisijassa nuorille ja aikuisille. Aikaisempaa kokemusta taiteen tekemisestä ei tarvita.


29 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page