top of page
  • Writer's pictureSanna-Mari Prittinen

MeWeArt TOISENLAINEN KOULUKUVA


Toisenlainen koulukuva oli MeWeArtin ensimmäinen projekti, joka osallisti lähes 200 lasta. Työpajat toettuivat Yliveskan Rahkolan alakoullla keväällä 2015. Tämän projektin aikana pohdin myös omaa rooliani - mitkä antamani säännöt ovat tarpeellisia, mitkä tekevät taiteen tapahtumisesta mahdotonta? Astuin opettajan roolista, johon olin jo puutunut, pois, ja opettelin uuden sallivamman roolin yhteisötaiteilijana.


Työpajat toteutuivat koulun liikuntasalissa, jossa oli "lupa apinoida" taiteen tiimellyksessä. Välillä minäkin roikuin köysissä lasten kanssa. Keskustelua koulumaailmassa elämisestä alkoi syntyä. En tiedä johtuiko tapahtumat osittain siitä, että olimme samalla alakoululla, jonka olin itsekin käynyt, vai onnistuiko työpaja irrottautumaan koulun ryhdikkäästä normimaailmasta. Toteutimme useita teoksia, joissa sekoittui lasten ja minun koulukokemuksemme: toiveet, pelot, toistuvuus, ystävyys, hierarkiat ja lasten värikylläs kysely.


Eilen päätin, että tämän projektin on aika tapahtua uudelleen. Nämä teokset on kaikki myyty. Osa Pohjanmaalle, osa jopa Atlanttin taakse "suureen maailmaan". Osa teosten tuotosta on nyt mahdollista hyödyntää ensimmäisen projektin alueella lasten ja nuorten hyväksi. Kutsukirje ideariiheen elokuisten työpajojen toteutukseen lähtee tänään päättäjille Ylivieskaan ja Kalajoelle.Teokset ovat mustepohjaisia sekatekniikoita n. 120x120 bambupaperille.
1. Kuinka voisit osata surffata
2. LOL mum3. Taas tulvii
4. Ei ketään kotona5. Ilona ja ystävät6. Takarivi
7 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page