top of page

Drop Paint yhteisötaidepajassa sovelletaan Jackson Pollockin kehittämää toiminnallista maalaustekniikkaa suurella volyymilla. Maalia heitetään ja kaadetaan korkealta ja etäältä kangaspohjille. Vauhdikkaan tekemisen myötä näemme, kuinka värit sekoittuvat ilmassa ja pinnalla. Työpaja on intensiivinen, mutta helppo toteuttaa suurienkin yhteisöjen kanssa. Pohdimme myös käyttämiemme värien psykologisia merkityksiä ja keskustelemme maalauksen herättämistä mielikuvista. Toiminnassa on terapeuttisia piirteitä.

Käytämme pajassa myrkyttömiä guashmaaleja. Sotkua syntyy harvoin tekniikan räväkkyydestä huolimatta. Tämä työpaja soveltuu kaikenikäisille yhteisöille ja on erinomainen ohjelmanumero esimerkiksi yritysten juhlissa tai koulutuspäivillä. MeWeArt on toteuttanut työpajoja myös dynamiikaltaan vaativissa ryhmissä. Tarvittaessa työpajan voi tilata myös englanniksi.

 

Yhteisöaiteilija viimeistelee teokset ottaen huomioon työpajassa syntyneet keskustelut ja mehevät väripinnat. Lopullinen teos toteutuu sekateknisesti musteella, akryyleilla ja öljyväriellä. Mikäli teokselle on valittu sijoituspaikka, tilan värimaailma ja tunnelma otetaan huomioon viimeistelyprosessissa. Tilaaja saa valmiin teoksen seinälleen 1-2 kuukauden kuluttua sen aloittamisesta yhteisötaidepajassa. 

bottom of page