top of page
17938210864841010.jpg

Pyrocumulus kävelyt saivat alkunsa Eurooppaa kuumentaneista metsäpaloista. Kävely ja radikaalisti muuttuneen luonnonympäristön kohtaaminen ryhmänä toimii pajassa terapeuttisena taidemetodina. Kulkiessamme mustan, hiiltyneen metsän läpi valkoisissa vaatteissa, metsä maalaa itsensä meihin. Työpajat ovat maaduttavia, ja vaativat osallistujaltaan uteliaisuutta ja halua liikkua maisemassa. Taide syntyy odottamatta performatiivisesti. Kantamamme lakanat ja vaatteet ovat teospohjia MeWeArtin teossarjaan, joka kantaa nimeä Pyrocumulus. Nimi on peräisin massiiviselta tulipilveltä, jonka sisällä voi vallita oma säätilansa. Tämä ilmiö on mahdollista toteutua myös symbolisesti vaeltavan yhteisön ryhmäytyessä yhdessä koetussa, solastalgisessa maisemassa.

Pyrocumulus on toteutunut kolme kertaa vuosien 2022 ja 2023 aikana toteutuneen Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston avustaman Metsän kokemus -projektin parissa. Taidevaellukset tehtiin vuonna 2021 ja 2022 palaneissa metsissä Suomen Pohjanmaalla ja Espanjan Andalusiassa. Mukana pajojen suunnittelussa ja toteutuksessa oli alusta loppuun viisaustutkija, teologian dosentti Jenni Spännäri, sekä kuva- ja videotaiteilija, taidekasvattaja Marja Haapakangas. 

Pyrocumulus-vaelluksista syntyi videoteos, sekä maalauksien ja orgaanisten veistosten installaatio. Teokset olivat esillä Oulun Kulttuuritalo Valveella syksyllä 2023.

Pyrocumulus-vaelluksia on luvassa lisää Espanjan Sierra Bermejassa talvella 2023-24. Suunnitteilla on myös tapahtumia kesällä 2023 palaneilla saarilla: Teneriffalla ja La Palmalla, Sardiniassa ja Rhodoksella.

bottom of page