top of page
IMG_4452_edited_edited.jpg
IMG_4014.jpg
IMG_3914_edited.jpg
IMG_3546_edited_edited.jpg
IMG_20140714_113539_edited_edited.jpg

Soul play toteutui ensimmäistä kertaa vuosina 2015-2016. Esittelin teokset Galleria 5:ssa Oulussa huhtikuussa 2016. Teosten syntyminen vaati uudenlaista lähestymistä pienen lapsen elämään. Yritin tavoittaa heidän flownsa, olipa kyseessä tanssiminen tai heinäsirkkojen hoitaminen. Lasten tapa nauttia olemassaolosta, ihmettelemisen taito olivat taiteen varsinainen teema. Suunnittelimme teokset yhdessä leikkien, keskustellen ja tehden asioita, jotka ovat heille rakkaita ja arvokkaita, ja lopulta piirtäen ja maalaten. Osa teoksista ovat vastakaikua omasta lapsuudestani. Maalasin mm. veljeni ja vanhempani (vas.), kuten heidät muistan lapsuuden kesinä. He olivat vahvoja ystäviä, jotka valvoivat merta, siinä missä vanhempani olivat kuin aikuisia vailla huolen häivää. Lasten kanssa työskentely avasi portit omiin muistoihini. Siihen mielenmaailmaan, jonka omistin jo hyvin pienenä, ja joka on usein unohduksissa.

 

Uskon Soul Play -sarjan saavan tulevaisuudessa paljon jatkoa. Haluan kertoa sillä, kuinka todellinen on lapsen mieli, kuinka totta heidän onnensa, surunsa ja unelmansa ovat. Uskon lapsenmielisyyden olevan paikka, jonne aikuiset kaipaavat sitä tiedostamatta. Se on sielumme koti.

Työpajat soveltuvat kaikenikäisille lapsille, nuorille, ja lapsuuttaan pohtiville aikuisille. Erityisen hyödyllinen ja toimiva työpaja on ihmisille, joilla on haastavaa ilmaista itseään sanallisesti.

bottom of page